Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Global Climate Strike Göteborg

2019.09.27 09:00 - 17:00

Gratis

Nu gör vi det här tillsammans!

I ett års tid har ungdomsrörelsen Fridays For Future strejkat från skolan på fredagar för att protestera mot världens handlingsförlamning inför den tilltagande globala klimatkrisen. Medvetenheten om krisen och dess orsaker och konsekvenser har skjutit i höjden under detta år, men den nödvändiga handlingen lyser fortfarande med sin frånvaro, i Sverige så väl som utomlands. Därför uppmanar rörelsen nu vuxenvärlden att gå ut i strejk den 27 september, i samband med FN-generalsekreteraren António Guterres extrainsatta kristoppmöte för klimatet i New York. Det kommer med all sannolikhet att bli den mäktigaste globala klimataktionen någonsin. Hittills.

Mer information om de globala strejkerna hittar du här:
https://globalclimatestrike.net/

I Göteborg arrangeras manifestationer dessa datum i samarbete med stadens olika miljörörelser, och som avslutning den 27 september kommer Göteborg även att få se en fullskalig klimatmarsch.

Det exakta programmet är fortfarande under utveckling. Tyngdpunkt kommer att ligga på eftermiddagarna. Vill du hjälpa oss arrangera detta mastodontprojekt? Du får gärna skriva till Fridays For Future Gbg på facebook – det finns alltid mer att göra!

Detaljer

Datum:
2019.09.27
Tid:
09:00 - 17:00
Pris:
Gratis
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/2304242653158922/

Arrangörer

FridaysForFuture
Klimatsamling
Fridays For Future Göteborg

Plats

Gustaf Adolfs torg
Gustaf Adolfs torg
Göteborg, 411 14 Sverige
+ Google Map