Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hettan – eftermiddag för klimatet

2019.09.15 13:00 - 17:00

SEK295

Barn och unga upp till och med 19 år går gratis.

Klimatförändringarna är en av vår tids största utmaningar. Därför samlar vi några av Sveriges bästa forskare och klimatengagerade musiker som Annika Norlin (Säkert!) till en eftermiddag för och om klimatfrågan.

Vi varvar musik, forskning, konst och prova-på-möjligheter i ett evenemang för alla åldrar som arrangeras i samarbete med Helsingborgs stad och Dunkers kulturhus. Vi bjuder på klimatsmart tilltugg, utställningar och mycket mer.

I tre år i rad har Helsingborgs stad utsett till Sverige miljöbästa kommun! Det vill vi fira den här dagen och vi kommer höra representanter från flera olika förvaltningar berätta hur de arbetar för en bättre miljö och ett bättre klimat. Kom också och få råd och tips av Energi och klimatrådgivarna!

HETTAN är en forskningseftermiddag som lyfter fram vikten av att ställa om till ett klimatneutralt samhälle.

Föreläsare
Huvudtalare är professor Markku Rummukainen, Sveriges representant i FN:s klimatpanel och forskare vid Lunds universitet. Bland övriga talare finns Hanna Olvenmark, expert på hur vi kan laga billig, klimatsmart och supergod mat, klimatpsykolog Frida Hylander och Mattias Goldmann, vd vid tankesmedjan Fores.

Facebook

 

Biljetter – Barn och unga upp till och med 19 år går gratis.

Plats

Dunkers kulturhus
Kungsgatan 11
Helsingborg, 25221 Sverige
+ Google Map