Pressmeddelande: Vägbygge blockerat i Stockholm

Idag har en byggarbetsplats för Förbifart Stockholm blockerats av ett hundratal människor nära Akalla i nordvästra Stockholm. Arbetet stängdes ner när människor slog sig ner framför infarten. Den lyckade aktionen följdes sedan upp med ett torgmöte i Akalla.

– Det är uppenbart att politikerna själv inte kommer att lösa varken klimatkrisen eller trafikproblemen. Det ska vi göra själva, och den här aktionen är bara början, säger Christian Tengblad, talesperson för Vägs Ände <http://vagsande.se/>.

Förutom klimatpåverkan av den bilism som en ny väg skulle skapa, så ökar luftföroreningarna i de områden där motorvägen kommer upp till ytan. Det väntas leda till fler dödsfall i lungsjukdomar.

– Istället för att pengarna går till kollektivtrafiken så används de till en återvändsgränd som är direkt skadlig, säger Christian Tengblad.

På Eggeby Gård / Järvafältet fortsätter klimatfestivalen <http://www.jordensvanner.se/2016/klimatfestivalen-2016> under veckan.

Vägs Ände är ett öppet nätverk av organisationer, grupper och individer från hela landet som tillsammans tar ställning mot fossil infrastruktur och det orättvisa ekonomiska systemet. Vi är en del av den globala gräsrotsrörelsen för klimaträttvisa och demokrati.

###

Mediakontakt: Christian Tengblad 070-4001407 info@vagsande.se

IMG_3148

/ Nya bilder 2016.08.14, Kp