Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hur når vi en fossilfri transportsektor?

mars 30 10:30 - 12:00

Gratis – SEK10

Corona i Sverige – men vi ställer inte in. Klimatarbetet behöver att vi möts och ökar pressen. Men vi kör helt digitalt denna gång!

Klimatriksdagen och 2030-sekretariatet bjuder in till ett helt digitalt seminarium där vi diskuterar hur vi kan accelerera utvecklingen till en fossilfri transportsektor. Vi diskuterar fordon, drivmedel och beteende.
Tid och plats: måndagen den 30e mars, klockan 10.30-1200.

För anmälan, klicka här. Antalet platser är absolut inte begränsade.

Hur går det till? Enkelt. Ni anmäler till länken ovan. Registrerar er på plattformen Hopin. Beskriver er själva – det ökar chansen för att andra blir intresserade och kontakt. När det är dags för seminariet ansluter ni, och så kommer moderatorn att leda seminariet precis som vanligt. Ni kan via chat applådera, ställa frågor eller ge annan återkoppling från ”rummet”. På slutet ett trationellt mingel där ni kan inleda en diskussion genom att klicka på någon annan persons namn. Detta är ny teknik – vi ber er ha förståelse om något kan fallera denna första gång.
Men nu är med och bryter ny mark.

På programmet:

Mobilitet – Kvinnor visar vägen! Christian Dymén; Hur skiljer sig mäns och kvinnors resmönster och vilka klimateffekter får skillnaderna?
Kollektivtrafik – Fördubbling av resandet till 2030. Helena Leufstadius; Om kollektivtrafikens mål och utveckling mot fördubbling.
Järnväg – Fortsatt överföring av person- och godstrafik från väg till järnväg. Pär Helgesson; Vad krävs för att möta behoven av ökad kapacitet, tidshållning och bekvämlighet från person- och godstrafik?

Paneldebatt med de första deltagarna

Flyg – Kan flyget bli hållbart? Jonas Åkerman; Ser vi ett trendbrott till minskat flygande eller är det en tillfällig dipp?
Sjöfartenöverflyttning en snabb avlastning från vägarna.
Fordonsnabb teknikutveckling – räcker det? Victoria Elmgren

Paneldebatt med deltagarna

Vi avslutar med ett mingel, där vi tar kontakt, ställer frågor och kan knyta kontakt med intressanta människor ni möter i detta digitala mötesrum. Digitalt – så ni får stå för eget fika.
Moderator:
Jakob Lagercrantz, 2030-sekretariatet

Detaljer

Datum:
mars 30
Tid:
10:30 - 12:00
Pris:
Gratis – SEK10
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://hopin.to/events/hur-nar-vi-en-fossilfri-transportsektor

Arrangörer

Klimatriksdagen
2030-sekretariatet