Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Aktionsdag för The Europe we want

maj 19 08:00 - 18:00

Gratis

Jordens Vänner inbjuder till samarbete kring kampanjen The Europe We Want som avslutas med en internationell aktionsdag 19 maj inför EU-valet 26 maj. På denna aktionsdag uppmanar vi folk till att ordna en picnic, cykeldemonstration eller liknade för ett annorlunda Europa. I kampanjen ingår också Malmö European Forum 4 maj
https://www.facebook.com/events/579902179193874/)

Kampanjen The Europe We Want har ett brett stöd. Jordens Vänner har tillsammans med 168 andra organisationer bidragit till kampanjen med manifestet För ett Europa hållbart för dess invånare. Läs hela manifestet här:
https://jordensvanner.se/2019/the-europe-we-want

Bland undertecknarna finns organisationer som arbetar med bistånd, facklig organisering, de fattigas och hemlösas rättigheter, flyktingar, folkbildning, fred, gemensam välfärd som Attac, hälsofrågor, klimatet, kritik av banker och finansiella institutioner, kultur, kvinnors rättigheter, mat, migranter, miljö, mänskliga rättigheter, naturskydd, rätten till bostad, rättvis handel, solidaritet och ungdomsfrågor. http://www.foeeurope.org/manifesto-sustainable-europe-launch-250918

Vi lanserade kampanjen den 8 mars med två facebookevent för Malmö European Forum 4 maj och detta event för aktionsdagen 19 maj.

På internationella kvinnodagen uppmärksammade vi också betoning på jämlikhet mellan könen och rätten till självbestämmande i manifestet för ett hållbart Europa och dess invånare samt Noahs feministgrupp Økokøn i Danmark.
https://www.facebook.com/jvmalmolund/posts/1182451465247166.

Vi hoppas att fler blir inspirerade att delta på olika sätt. Vi använder folkrörelsers märkesdagar för att sprida kampanjens budskap på sociala medier, i insändare etc:

8 mars Rätt till självbestämmande och frihet från förtryck

15 mars Klimaträttvisa kräver en ekonomi för rättvis omställning som ger gröna jobb på landet och i staden

16 mars Stoppa Västvärldens och storföretagens plundring av naturresurser i Venezuela och Brasilien17 april Stöd böndernas kampdag i hela världen för matsuveränitet

1 maj Stöd arbetarnas kampdag för fackliga rättigheter och demokratisering av arbetsplatser och ekonomin

2 maj Stoppa repressionen i Ukraina, Ryssland och EU

6 maj För ett annorlunda Europa som inte styrs av storföretagen

8 maj Anti-fascistisk kampdag mot militarisering

9 maj Aktionsdag för fred och demokrati

De krav Jordens Vänner vill driva tillsammans med andra i Sverige är: För ett annorlunda Europa, nej till storföretagens makt, gröna jobb på landet och i staden och för demokrati, fred och rättvisa.

Detaljer

Datum:
maj 19
Tid:
08:00 - 18:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/2299191867072697/

Arrangör

Jordens Vänner
Telefon:
031-12 18 08
E-post:
info@jordensvanner.se
Webbplats:
https://jordensvanner.se/