Internationellt

På denna sida finner du information om de internationella initiativ som har tagits inför klimattoppmötet i Paris i december 2015.

Coalition Climat 21

KlimatSverige samarbetar med den franska plattformen Coalition Climat 21 som samlar nära 100 franska organisationer, fackföreningar, sociala rörelser och lokala grupper. Plattformen strävar efter att samarbeta med internationella rörelser för att planera mobiliseringar inför och under toppmötet i Paris i december 2015. Coalition Climat 21 hade sitt första internationella stategimöte i Paris i augusti 2014, diskussionerna fortsatte i Lima i december samma år och det senast mötet hölls i samband med world social forum i Tunis den 23–24 mars 2015. Elisabet Gregersen är var plats i Tunis som representant för nätverket KlimatSverige. Läs mer om koalitionen på webbplatsen http://coalitionclimat21.org/en.

Call of action från Coalition Climat 21.

Den franska plattformen Coalition Climat 21 har tagit fram ett Call to action som uppmuntrar till aktiviteter i Frankrike och över hela världen vid vissa datum under 2015. Läs deras Call for action här!

En särskild call to action har formulerats kring datumen 30-31 maj. Läs denna Call for action här!

Internationell ”koreografi” i Paris

En koreografi för vad som kommer att hända i Paris under klimattoppmötet i december har tagits fram. Du kan läsa den svenska översättningen här!

Sammanställning av internationella aktiviteter

Redan nu finns en massa aktiviteter planerade över hela världen. En sammanställning av internationella aktiviteter hittar du här!