Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ljus i mörkret – Luciatåg mot den fossila eran

2017.12.10 15:00 - 19:00

Välkommen till Luciatåget – med eller utan utklädnad. Vi kommer att dela ut sånghäften på plats också. Har du en idé på utklädnad eller andra frågor? Skriv här i eventet!

###

Den 10 december infaller Nobeldagen och världens blickar riktas mot Stockholm. Nobelstiftelsens investeringar har varit på tapeten efter att det framkommit att kärnvapen funnits i portföljen samtidigt som Fredspriset gick till ICAN – som kampanjar just mot kärnvapen. Nobelstiftelsen har nu sagt att dessa investeringar ska bort. Det tycker vi är lovande.

Men det finns mer att göra – enligt NRK investerar Nobelstiftelsen fortfarande i företag som tyska RWE med sina kolgruvor, BP med sina storsatsningar på fossilgas och folkrättsbrottsmisstänkta Lundin Petroleums oljeborrningar i Nordsjön.

Nobelprisen och Nobelstiftelsen har en unik position – få, om några, institutioner har så bred global respekt. Det betyder att beslut som stiftelsen tar får konsekvenser som är långt större än de miljarder man investerar.

Vi som som protesterar gillar Nobelstiftelsen. Vi gillar idén om att lyfta fram viktiga framsteg för mänskligheten, och för att pusha för positiv förändring. Och vi tror att Nobelpriset skulle bli ännu starkare om stiftelsen divesterade ur fossila bränslen.

Klimatfrågan är inte alltid ljus, det finns många nattsvarta bakslag och förändringen går inte tillräckligt snabbt. Därför vill vi komma med några ljus i mörkret – ett Luciatåg för klimatet och mot fossila investeringar.

Vi ses den 10 december: förnyelsebara lucior, soldrivna stjärngossar, omställningstärnor, nerväxtnissar och ett par klimattomtar. Häng med du också!

Anmäl dig till luciatåget för SMS-uppdateringar och senaste nytt: https://actionnetwork.org/events/ljus-i-morkret-luciatag-mot-den-fossila-eran

Detaljer

Datum:
2017.12.10
Tid:
15:00 - 19:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Arrangörer

Divest Nobel
Fossil free