Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nu stämmer barnen staten för bristande klimatpolitik!

februari 17 08:00 - 17:00

Gratis

Välkommen till Aurora – Barnens klimatprocess i samarbete med Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen (ICJ-S)

Den 17 februari, kl 19:00-20:30 håller vi ett öppet seminarium där vi ställer frågan: Vilka möjligheter finns det att vidta rättsliga åtgärder mot staten för dess bristande klimatpolitik?

Var med och hör på intressanta presentationer, givande panelsamtal och delta i diskussioner med våra juriststudenter och sakkunniga experter om hur Aurora kan gå tillväga för att lyckas med den juridiska processen!

Auroras engagerade juriststudenter kommer att berätta om arbetet de har gjort hittills i förberedandet av en process gentemot svenska staten. Vi vill ställa staten till svars för sin otillräckliga klimatpolitik. Vi har även bjudit in ledande forskare och jurister inom miljörätt för att utbyta tankar och idéer om underlaget.

Paneldeltagare utöver juriststudenterna:
Jonas Ebbesson, professor i miljörätt på Stockholm Universitet
Ana-Sofia Valderas, jurist och statsvetare med expertis inom miljörätt och klimatpolitik
Isak Stoddard, doktorand vid Uppsala Universitet
Sasha Quahe, Masters Student in Social-Ecological Resilience for Sustainable Development
Moderator är Yvette du Plessis Sjöblom, juriststudent inom ICJ Studentsektionen och ledande för juriststudenternas arbete (klimatjuristerna).

Missa inte detta spännande samtal!

Plats: Zoom-Meeting

Om ni har frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss via sociala medier. Seminariet spelas in och kommer att finnas tillgängligt på vår webbsida auroramalet.se

Organisationer och rörelser som stödjer projektet: Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen (ICJ-S), Fältbiologerna, Våra barns klimat, Svenska Kyrkans Unga, Barnrättsbyrån, Klimatklubben, Jordens Vänner, Klimataktion, PUSH Sverige, Klimatriksdagen, Fridays for Future Sweden (samt ett antal av deras lokalgrupper) och Saminourra

Detaljer

Datum:
februari 17
Tid:
08:00 - 17:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/237947941301225/