Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium 30 sep: Vatten och klimatkrisen

september 30 09:00 - 12:00

Gratis

Vattenfrågan var länge underordnad i klimatdebatten men nu börjar något hända. Allt fler inser att klimatanpassning handlar mycket om vatten och att vatten också är en nyckel till minskade utsläpp. Den 30 september samlar SMHI och SIWI Swedish Water House ledande experter till ett webbsänt seminarium om hur vatten kan hjälpa oss nå målen i Parisavtalet.

När klimathotet ger sig till känna är det oftast i form av för mycket eller för lite vatten, exempelvis som översvämningar eller torka. Därför är det svårt att prata klimat utan att även prata vatten.

SMHI och SIWI Swedish Water House vill öka förståelsen för hur vatten och klimat hänger ihop och ordnar därför ett webbinarium på förmiddagen den 30 september, på det hydrologiska nyåret. Tillsammans med några av Sveriges främsta experter diskuterar vi vatten och klimat, både lokalt och globalt. Hur ställer vi om samhället för att klara allt mer extremt väder? Vad gör vi åt hotande vattenbrist och försämrad vattenkvalitet? Kan bättre vattenförvaltning leda till minskade utsläpp?

Seminariet skulle ursprungligen ha hållits i samband med Världsvattendagen i mars, men fick flyttas fram på grund av covid-19. Nu samlas vi online för att diskutera både det aktuella läget i de internationella klimatdiskussionerna och de specifika utmaningar som Sverige står inför. Vilka konkreta åtgärder behövs?

Webbinariet är kostnadsfritt och livesänds. Registrera dig via Eventbrite, så får du en länk till sändningen via e-post.

Detaljer

Datum:
september 30
Tid:
09:00 - 12:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.smhi.se/nyhetsarkiv/vatten-och-klimatkrisen-ledande-experter-i-seminarium-om-vatten-och-klimatforandringar-1.163740

Arrangör

SMHI
Telefon:
011-495 80 00
E-post:
kundtjanst@smhi.se
Webbplats:
https://www.smhi.se/