Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbseminarium: Climate Change 2021 – The Physical Science Basis

2021.08.16 18:30 - 20:00

Gratis
Isberg

Webbseminarium med presentation och diskussion om del 1 av IPCC:s 6:e Assessment Report (AR6). Seminariet hålls på svenska och engelska.
De närmaste månaderna fram till FN:s nästa stora klimatmöte, COP26 i november, kan avgöra om vi kommer att hålla oss inom Parisavtalets mål om 1,5°C eller max 2°C temperaturhöjning på jorden, eller om vi är på väg mot att passera det målet; med stora globala konsekvenser, särskilt för jordens kryosfär (snö, is och permafrostområden).

Bara ett par månader före COP26, har FN:s Klimatpanel IPCC släppt del 1 av sin 6:e Assessment Report. Vad säger den rapporten, kan vi hålla oss under en temperaturhöjning på 1,5°C och hur kommer det att gå för jordens snö, is, permafrost och polära hav?
Vill du höra om rapporten och ställa frågor till svenska och internationella experter är du välkommen att delta i ett virtuellt möte organiserat av International Cryosphere Climate Initiative (ICCI), som även kommer att koordinera en ”Kryosfär-paviljong” på COP26, med flera internationella forskningsgrupper.

Medverkande:
Dr. Dirk Notz, Professor, chef för avdelningen för Havsis och biträdande verkställande direktör för oceanografi vid Institutet för Oceanografi, Universität Hamburg. Dirks forskningsområde är havsisens roll i klimatsystemet, samt fysiska processer i havsis, och han är med som huvudförfattare i IPCC:s Sixth Assessment.

Dr. Heidi Sevestre, Lektor vid UNIO-Svalbard. Heidi är en fransk glaciolog som har forskat på Svalbard, Grönland, i Alperna, Anderna och Antarktis.

Dr. Gustaf Hugelius, Lektor vid Bolincentret, Stockholms universitet. Gustaf studerar markens roll i den globala kolcykeln, med särskilt fokus på permafrost och torvmarker i Arktis, och boreala ekosystem.
Pam Pearson, Director, ICCI. Pam var bl.a. på USA:s UD och förhandlade om Kyoto-protokollet under 1990-talet, grundade ICCI 2010, och har deltagit vid nästan alla UNFCCC-möten sedan 2007.

Agenda: Webbseminariet börjar med presentationer rörande IPCC-rapporten (högst 30 minuter) och därefter hålls en frågestund om både rapporten och om COP26-processer (30 minuter, om intresse finns kan seminariet fortsätta fram till kl. 20:00).

För mer information, kontakta Ingeborg Pay: ingeborg@iccinet.org

Zoom-länk till webbseminariet: https://us02web.zoom.us/j/3189601115?pwd=c0VyRHFiaUJkL2dPcFZQWldFb2gxdz09

Seminariet arrangeras av ICCI i samarbete med Klimataktion och nätverket KlimatSverige.

Inspelning av det genomförda seminariet (upplagt 2021-08-27)
https://www.youtube.com/watch?v=tNUNVMCtpwE

Välkommen!

Detaljer

Datum:
2021.08.16
Tid:
18:30 - 20:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/369482158077264

Arrangörer

KlimatSverige
Klimataktion
International Cryosphere Climate Initiative (ICCI)