Seminarium ”Efter Parisavtalet” och nätverksmöte

12 november kl 12 – 16

foto-fredrik-hannerz
ABF- huset, Sveavägen 41, Stockholm
Klimatförhandlarna är samlade 7 – 18 november i Marrakesh, Marocko för att komma överens om hur de höga ambitionerna i Parisavtalet ska förverkligas. Vad är det som står på spel? Vilken politik vill Sverige och EU driva? Hur ser länderna i Syd på vad som behövs efter Paris? Sambanden mellan klimatförändringarna och den viktiga matfrågan? Hur ska klimatrörelsen agera?

Panelsamtal och frågestund om klimatförhandlingarna och de globala perspektiven med Fredrik Hannerz, klimatengagerad politiskt sakkunnig på UD, civilingenjör och dr i naturgeografi samt María Canil,vice koordinatör för CONAVIGUA, en organisation som arbetar med urfolks och småbrukares rättigheter i Guatemala. Hon sitter i det internationella småbrukarnätverket Via Campesinas samordningskommitté för kvinnor i Centralamerika. Tolkas från spanska. Även röster från den svenska klimatrörelsen deltar, vi hoppas få direktkommentarer på videolänk från klimatrörelsen på plats i Marrakesh. Efter seminariet: nätverksmöte med erfarenhetsutbyte och klimataktuellt från nätverksorganisationerna.

Anmäl gärna närvaro: KlimatSverige 12 nov. Nätverksmöte
eller mejla till kontakt@klimatsverige.se

Program

12.00 – 13.30 Panelsamtal och frågestund om klimatförhandlingarna och de globala perspektiven, med Stina Bergström, María Celin Grave, samt röster från klimatrörelsen.

Vi hoppas få direktkommentarer på Videolänk från klimatrörelsen på plats i Marrakesh.

13.30 – 13.50 Paus och mingel

13.50 – 14.50 Erfarenhetsutbyte och klimataktuellt från Nätverksorganisationerna

15.00 – 16.00 Ljusmanifestation utomhus.

/ Kp, 161101