Sjung för Klimatet Upprop

Sjung för Klimatet Fredag 15 mars

#SingForClimateMar15

Den 15 mars 2019 samlas människor världen över för Global Climate Strike . #FridaysForFuture Sverige  och KlimatSverige-nätverket sätter målet att samlas i varenda svensk kommun för en klimatpolitik som når 1,5-gradersmålet i Parisavtalet. Nu vill initiativet #ChoirsForFuture uppmuntra körer från hela landet att sjunga för Klimatet fredag den 15 mars.

I Stockholm har körledarna Maria Peters, Cecilia Åslund och Cecilia Q Öhrwall skapat ett event där de bjuder in körer att medverka. Här är Stockholmseventet: https://www.facebook.com/events/345660199348426/permalink/346273009287145/ Körer på alla orter runt om i Sverige är välkomna att medverka genom att samlas på sin ort den 15 mars.

Sjunger du i en kör, prata med din körledare så kanske hela kören kan vara med! Körledaren får gärna maila maria@sangbolaget.com för mer info. Skapa ett event.

>>Här<< kan ni skriva upp att er kör är med den 15 mars, och även anmäla intresse för framtida event. Då kan vi hålla kontakt med varandra och skapa ett nationellt nätverk #ChoirsForFuture som fortsätter att sjunga för klimatet tills hela världens ledare lyssnar.

Genom #FridaysForFuture och på den här sidan kan du se ifall det finns en FridaysForFuture-grupp på din ort: https://www.fridaysforfuture.org/ Se också Facebooksidan Fridays For Future Sverige https://www.facebook.com/fridaysforfuturesverige/

Stockholmskörerna kommer att repetera och sjunga

  • Washington (Säkert!)
  • After the goldrush (Patti Smiths version av Neil Young-låten)
  • People gonna rise like the water

Du/din kör övar på låtarna själv. Det finns texter, noter och inspelningar tillgängliga för alla på nätet. Lyssna på låtarna på den här Spotifylistan! https://open.spotify.com/user/tombolin/playlist/7CR1A04ASLwG7frwrEdkxF?si=kGdi6srISq6da8mrfIYt_w

Inspiration: https://www.youtube.com/watch?v=mLjaa322vgI&index=21&list=PLY7DQEv7DbyFQh4EKgeUoDC9hTNgxB-Sm&t=0s