Supermiljöbloggen startar faktasida!

Undrar du hur miljövänligt biobränslen är? Eller vill du veta hur vår överkonsumtion påverkar klimatet? Nu lanserar Supermiljöbloggen Miljöfakta – en sida helt dedikerad till vetenskapligt baserad fakta som ger lättförståeliga svar på alla möjliga miljöfrågor.

Vi på Supermiljöbloggens redaktion har länge saknat en webbaserad plattform för lättfattlig miljöfakta. Som ett svar på det beslutade vi oss att själva starta sidan Miljöfakta.

Det är en samlingsplats för miljöinformation som bland annat riktar sig till dig som är skolelev eller lärare, men också till dig som bara är nyfiken på jordens just nu mest avgörande frågor. Förhoppningen är att sprida kunskap om allt ifrån transporternas klimatutsläpp till matens miljökonsekvenser och människans påverkan på havsmiljön.

Tanken är att Miljöfakta ska vara levande och hela tiden uppdateras i takt med nya vetenskapliga rön. Vi startar med en handfull ämnen, men under tidens gång kommer sidan fyllas på med ännu fler djupdykningar i fler spännande områden. Vi hoppas att ni läsare ska uppskatta satsningen!