Bilden visar en grupp människor som cyklar i Sharm el- Sheik, med Dorothee och den egyptiska presidenten längs fram.

Dorothee cyklar för klimatet, vill du vara med?

Ovan: Dorothee cyklar bredvid den egyptiska presidenten i Sharm el-Sheik under COP27.

Dorothee Hildebrandt uppmärksammar det kommande EU-valet på ett unikt sätt. Hon ska nämligen i slutet av april ge sig ut på en cykeltur som leder hela vägen till Bryssel. Hon hoppas att resan bidrar till att uppmärksamma kopplingen mellan EU-valet och klimatet, och att den inspirerar andra att rösta med klimatet i åtanke. 

Då hennes tilltänkta cykelkompis blivit sjuk är hon nu på jakt efter andra personer som också vill cykla för klimatet. Hon berättar att hon är tacksam för allt sällskap hon kan få – allt mellan en dag och en vecka är uppskattat – så följ med så länge du vill och orkar!

Har du inte möjlighet att cykla med, men vill bistå Dorothees resa på annat sätt? Då kan du ställa upp som värd längs vägen. Hon skriver:

“Samtidigt skulle jag vara tacksam för värdar, som hälsar mig välkommen för en natt. Särskilt i Sverige har jag nämligen problem att hitta gästgivare. Bor du i Askersund, Skövde, Jönköping, Gislaved, Halmstad eller Helsingborg och känner dig bekväm med att välkomna mig, hör gärna av dig. Jag kommer att starta hemifrån den sista april och ska vara i Jönköping från 2 maj (på kvällen) till 6 maj (på morgonen) eftersom jag kommer att delta i Naturskyddsföreningens konferens. Den 8 maj ska jag komma fram till Helsingborg, där jag kommer att stanna under två nätter eftersom jag ska besöka min äldste son, som bor i ett gruppboende.”

Dorothee cyklar i Ilok, Kroatien. Fotot är taget av Iva Kandic.

Det går bra att kontakta Dorothee via mejl:  dorotheeinternational@gmail.com 

Lycka till med cyklingen, önskar vi på KlimatSverige!