Hav av demonstranter i Kungsträdgården. Klimatstrejk 27 september 2019.

ALLA FÖR KLIMATET, 27 september blir en märkesdag för Klimatrörelsen

Ett ödmjukt, rungande och respektfullt tack till Greta Thunberg och alla unga i Fridays For Future Sverige för den globala rörelse ni har fått igång.

👣Igår ökade antalet deltagare i världen med 50 procent. Från fyra till runt sex miljoner unga och vuxna.
👣I Sverige slog vi tillsammans stort rekord genom att finnas på plats utanför kommunhus i över hälften av landets #kommuner.
👣I Stockholm gjordes den enskilt största klimatmanifestationen någonsin i vårt land med 40 000 – 60 000 deltagare (fortfarande en osäker siffra). 

🐝 Se manifestationen i Stockholm från ovan (SVT)
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/se-klimatmanifestationen-fran-ovan

👂👩‍🎓👉Nu måste även politiker och andra makthavare vakna, lyssna på vetenskapen och utarbeta de förslag som kan föra oss mot en snabb och rättvis omställning i linje med 1,5-gradersmålet i #Parisavtalet! #Omställningen måste prioriteras i alla beslut på alla nivåer!

🙌👏👌Varmt tack till alla barn, unga och vuxna som runt om i landet sätter tryck på våra kommun-, region- och rikspolitiker, och organiserar strejker och manifestationer. Ni är fantastiska! Bara med en bred, konstruktiv och högljudd rörelse kommer vi att kunna tvinga politikerna att fatta nödvändiga beslut

👏SVT gjorde ett fantastiskt jobb igår och bevakade klimatstrejker och manifestationer över hela landet. Här är ett 50-tal uppdateringar och många klipp från norr till syd, och väst till öst i Sverige och globalt (klicka på ”Visa alla (3)” i översta bilden och scrolla sen längst ner och klicka på ”Visa fler inlägg” och fortsätt ”Visa fler inlägg”): www.svt.se/n…/utrikes/nya-klimatstrejker-runt-om-i-varlden-1

#fridaysforfuture #Stockholm #27september
#climatstrike
#omställningNU
#Varmaochstoltakänslor

Täten av demonstrationen med frontrunner:n ALLA FÖR KLIMATET på väg. Klimatstrejk 27 september 2019.