Hav av demonstranter i Kungsträdgården. Klimatstrejk 27 september 2019.

ALLA FÖR KLIMATET, 27 september blir en märkesdag för Klimatrörelsen

Ett ödmjukt, rungande och respektfullt tack till Greta Thunberg och alla unga i Fridays For Future Sverige för den globala rörelse ni har fått igång.

?Igår ökade antalet deltagare i världen med 50 procent. Från fyra till runt sex miljoner unga och vuxna.
?I Sverige slog vi tillsammans stort rekord genom att finnas på plats utanför kommunhus i över hälften av landets #kommuner.
?I Stockholm gjordes den enskilt största klimatmanifestationen någonsin i vårt land med 40 000 – 60 000 deltagare (fortfarande en osäker siffra). 

? Se manifestationen i Stockholm från ovan (SVT)
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/se-klimatmanifestationen-fran-ovan

??‍??Nu måste även politiker och andra makthavare vakna, lyssna på vetenskapen och utarbeta de förslag som kan föra oss mot en snabb och rättvis omställning i linje med 1,5-gradersmålet i #Parisavtalet! #Omställningen måste prioriteras i alla beslut på alla nivåer!

???Varmt tack till alla barn, unga och vuxna som runt om i landet sätter tryck på våra kommun-, region- och rikspolitiker, och organiserar strejker och manifestationer. Ni är fantastiska! Bara med en bred, konstruktiv och högljudd rörelse kommer vi att kunna tvinga politikerna att fatta nödvändiga beslut

?SVT gjorde ett fantastiskt jobb igår och bevakade klimatstrejker och manifestationer över hela landet. Här är ett 50-tal uppdateringar och många klipp från norr till syd, och väst till öst i Sverige och globalt (klicka på ”Visa alla (3)” i översta bilden och scrolla sen längst ner och klicka på ”Visa fler inlägg” och fortsätt ”Visa fler inlägg”): www.svt.se/n…/utrikes/nya-klimatstrejker-runt-om-i-varlden-1

#fridaysforfuture #Stockholm #27september
#climatstrike
#omställningNU
#Varmaochstoltakänslor

Täten av demonstrationen med frontrunner:n ALLA FÖR KLIMATET på väg. Klimatstrejk 27 september 2019.