Klimatsmart Kiruna

Det ideella nätverket KlimatSverige välkomnar varmt vår senaste medlem, den 159:nde föreningen/gruppen: Klimatsmart Kiruna!

Hallå där, Camilla Inghe & Lise-Lotte Oskarsson! Varför går Klimatsmart Kiruna med i KlimatSverige?Vi tror att nätverka och samarbeta är jätteviktigt. Vi behöver koppla ihop alla krafter inom klimatrörelsen (och andra goda krafter!) för att kunna mobilisera och få genomslag för den klimatomställning som behövs, i vardagen och i politiken.

Hur ser er förenings/grupps klimatengagemang ut och var är ni aktiva?

Klimatsmart Kiruna är ett lokalt initiativ i Kiruna som drivs av oss, två vanliga Kirunamammor, på vår fritid. Vi har inga betalande medlemmar, Klimatsmart Kiruna är en plats för nätverkande i form av en Facebookgrupp och en webbsida. Där samlas vi som är boende i Kiruna och byarna, folk med anknytning till Kiruna och alla andra med intresse för klimat/hållbarhet för att dela idéer, tankar och engagemang i klimat och hållbarhetsfrågor. Klimatsmart Kiruna samarbetar också ofta kring evenemang med Fridays For Future Kiruna och Naturskyddsföreningen i Kiruna.

Vilka lösningar/aktiviteter tycker ni är viktigast för att hantera klimatkrisen?Vi behöver bli många fler medborgare som kräver en modig klimatpolitik! Det finns inte tid att snällt sitta still och vänta. Så det vi i Klimatsmart Kiruna vill är att få fler Kirunabor att börja prata klimatkris och engagerar sig på olika sätt – då påverkar vi också i politiken.

Här kan man läsa mer om Klimatsmart Kiruna:www.klimatsmartkiruna.seFölj gärna Klimatsmart Kiruna i sociala medier:Facebook: www.facebook.com/groups/klimatsmartkiruna Instagram: @klimatsmartkiruna