Dags för KlimatSveriges årliga nätverksmöte


Det har blivit något av en tradition att KlimatSverige håller nätverksträff i början av december, samtidigt som världens länder samlas till klimattoppmöte. Den 7 december bjuds representanter från alla delar av klimatrörelsen in till nätverkande och informationsutbyte.

– Vi kommer att få en direktrapport från folk som finns på plats vid klimatmötet i Madrid, berättar Torbjörn Vennström, med i klimatsveriges samordningsgrupp.

Klimatrörelsen i Sverige och världen har ett intensivt år bakom sig framför allt genom den snabbt växande rörelsen Fridays For Future som inspirerats av Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet, men också växande protester på olika håll mot hela fossilindustrin..

– Vi ser att det gett vissa resultat, som att svenska regeringen inte vågade ge tillstånd att bygga en ny hamn för fossilgas i Göteborg, men utsläppen går inte ner, därför behöver klimatrörelsen fortsätta att samverka och visa sin gemensamma kraft, säger Anders Berndes, värd för mötet i Immanuelskyrkan Stockholm, och med i KlimatSveriges samordningsgrupp

Organisationer och enskilda som vill delta i nätverksmötet kan anmäla sig senast 1 december här.

Mötet äger rum 7 december kl 14 – 16 och håller till vid Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17, Stockholm

Mer information om programmet kommer inom kort. Håll utkik på hemsidan och i vårt facebookevenemang.